Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Sinele. Construirea creierului constient

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Unul dintre cei mai importanti specialisti in neurostiinte de astazi isi propune sa raspunda la o intrebare veche de secole: cum apare constiinta?

Antonio Damasio nu crede in ideea traditionala dupa care constiinta – mintea inzestrata cu un sine – este cumva separata de corp; in opinia sa, ea trebuie sa se fi manifestat initial ca proces biologic al unui organism viu. Autorul adopta o perspectiva evolutionista care schimba radical modul de a vedea istoria mintii constiente. La fel de radicala e ipoteza sa privind originea sentimentelor, pe care le considera a fi rasarit din vechiul – din punct de vedere istoric – trunchi cerebral, si nu din modernul cortex cerebral. Iar dezvoltarea sinelui, sugereaza in final Damasio, a deschis calea pentru aparitia culturii, sursa a unui nou nivel de reglare a vietii, homeostazia socioculturala.

„Cartile trebuie scrise cu un motiv, iar cea de fata a fost scrisa pentru a lua ceva de la capat. Studiez mintea si creierul uman de peste treizeci de ani si am scris anterior despre constiinta in articole stiintifice si carti. Dar perspectiva mea asupra problemei a ajuns sa ma nemultumeasca; reflectand asupra rezultatelor relevante ale cercetarilor, vechi si noi, mi-a schimbat punctul de vedere mai ales in doua privinte: originea si natura sentimentelor si mecanismele din spatele construirii sinelui. Aceasta carte incearca sa discute punctele de vedere actuale. In egala masura, cartea se ocupa si de ceea ce nu stim inca, dar am dori sa stim.“ - Antonio Damasio

Produs publicat in 2016 de Humanitas
Data aparitiei: Februarie 2016
Colectia Pasi peste granite
Traducator: Doina Lica
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 392
ISBN: 978-973-50-5002-3
Mai mult